ДОМА / Tag Archives: Штип

Tag Archives: Штип

На денешниот пазар Штипјани имаа можност да купуваат сезонски и свежи продукти

И на денешниот пазар Штипјани беа излезени во голем број и имаа можност да купат поефтини земјоделски производи .Пазараниoт ден за производителите е значително поефтин и побарувачката е доста солидна. Производителите и продавачите велат дека „ Побарувачката е зголемена за разлика од претходниот петок и дека најмногу им се трошат ...

ПОВЕЌЕ

„Разумно користење на електричната енергија“ во ООУ,,Гоце Делчев” Штип

Денес во основното општинско училиште ,,Гоце Делчев” се одржа отворен ден од проектот „Разумно користење на електричната енергија“ со цел подигање на свеста кај учениците за разумно користење на електричната енергија. -Денес во нашето училиште се реализира отворен ден, активност која е во рамки на проектот „Разумно користење на електричната ...

ПОВЕЌЕ

„Нула деца жртви во сообраќајот“

,,Почитувај ги правилата – Почитувај го животот” e проектот на националната стратегија со мототото ,,Нула деца жртви во сообраќајот” денес започна со најмладата категорија на деца и се одржа на градскиот плоштад „ Слобода “ . „Целта на оваа кампања е да се зголеми безебедноста на пешаците и со тоа ...

ПОВЕЌЕ

Прва специјализирана продавница за вина во Штип

Како земја на виното, Македонија е истовремено и многу стара и многу млада и има богата винска историја. За зголемување на промоцијата на македонското вино произведено од 81 винарија, како и за зголемување на туристичката понуда и отворање нови работни места Владата започна проект преку кој ќе субвенционира компаниите да ...

ПОВЕЌЕ

Уредување на двор на стамбена зграда од страна на станарите во населбата Сењак

Жителите на улицата ,,5-та партиска конференција” во населбата Сењак по нивна инијацитива го уредија дворот пред стамбените згради со подрашка на градоначалникот на Општина Штип прим. м-р Илчо Захариев и Јп ,, Исар’. Во склоп на уредувањето е изградена фонтана која ќе го украсува овој дел. Со овој гест станарите ...

ПОВЕЌЕ

Учениците од Штип ќе се натпреваруваат во рецитирање

Во пресрет на одбележувањето на денот на смртта на најзначајниот штипски поет ,, Ацо Шопов” 24-ти Април, ,,Дом на млади” организира рецитаторски натпревар за ученици од осмо и деветто одделение и прва и втора година од средните училишта. Новинар: Билјана Постолова

ПОВЕЌЕ

Mеѓународен турнир во фудбал во организација на aкадемијата ,,Постолов-Пандев”

Денеска на стадионот во Суитлак се одржа меѓународен турнир во фудбал во организација на aкадемијата ,,Постолов-Пандев”. Ова е втор меѓународен турнир или ,,Синалко куп 2015″ кој започна денес, а ќе трае до 19-ти Април. На овој турнир учество заедоа 1200 млади натпреварувачи од цела Македонија. Борче Постолов- oрганизаторот изјави дека ...

ПОВЕЌЕ

Во Штип одржана селекција за новата паралелка во фудбал во учебната 2015/2016 година

Денес во Штип се одржа селекција за новата паралелка во фудбал во новата учебна 2015/2016 година. Со воведувањето на спортската академија во средните училишта, од страна на Mинистерството за образование и наука и Aгенцијата за млади и спорт, денес на Градскиот стадион во Штип се изврши селекција во фудбал за ...

ПОВЕЌЕ

Известување за дислоцирање на објекти во Штип поради хортикултурното уредување

Граѓаните кои имаат објекти за чување на живина и стока на потегот од населбата Баби до Дузлачки рид , конкретно улицата ,,Струмичка” истите да ги дислоцираат , бидејќи во спортивно од идната недела општината ќе превземе мерки за уривање и отстранување на живината од овие локации. ” Доколку ова не ...

ПОВЕЌЕ

Наркомански дувла

Просторот каде некогаш функционираше поранешно Летно кино , црквата Свети Илија и други објекти се само дел од наркоманските дувла кои претствуваат потенцијална опасност за минувачите и најмладите. Шприцеви, игли, шишиња од алкохол, срчи и еден куп ѓубре пред вратите – ваква слика се почесто може да се забележи на ...

ПОВЕЌЕ
Free mockups