ДОМА / Tag Archives: свет

Tag Archives: свет

Според среќата Македонија е на 93-то место од 158 земји

Нивото на среќата е многу важен критериум за успешно функционирање на една земја – ова беше потенцирано во извештајот за среќа на светско ниво објавен од Sustainable Development Solutions Network. Oчекуваниот животен век, бруто домашниот производ по глава на жител и општествените услови се главните фактори кои придонеле за креирање ...

ПОВЕЌЕ

Моќност на пасошите во светот: Со македонскиот слободно патувате во 101 земја

Алатката за рангирање на пасошите од сите земји во светот, ,,Индекс пасош”( „Passport Index“) го објави истражувањето посветено на моќноста на пасошите во светот. Моќноста, во ова истражување, била заснована врз безвизниот режим, односно пасошот на одредена земја добива на вредност и оцена според бројот на земји за кои не ...

ПОВЕЌЕ
Free mockups