ДОМА / Tag Archives: пазар

Tag Archives: пазар

На денешниот пазар Штипјани имаа можност да купуваат сезонски и свежи продукти

И на денешниот пазар Штипјани беа излезени во голем број и имаа можност да купат поефтини земјоделски производи .Пазараниoт ден за производителите е значително поефтин и побарувачката е доста солидна. Производителите и продавачите велат дека „ Побарувачката е зголемена за разлика од претходниот петок и дека најмногу им се трошат ...

ПОВЕЌЕ

Продавачите незадоволни од пазарот

Денешниот пазар во Штип, единствениот пазар во петок во Источниот регион со помала посетеност. Продавачите се’ почесто незадоволни поради зголемување на резервацијата и баждерот на пазарот – за 2 метра 1000 денари, а за баждерот продавачите плаќаат 300 денари. Иако продавачите се незадоволни, граѓаните сепак доаѓаат на пазарот да ги ...

ПОВЕЌЕ
Free mockups