ДОМА / Tag Archives: остеопороза

Tag Archives: остеопороза

Едукативно предавање во Виница

7 % од населението во Македонија е заболено од остеопороза . Најмладите пациенти се под триесет години, а подеднакво страдаат и мажите и жените. “Водете здрав живот; практикувајте секојдневна физичка активност, изложувајте се на сонце, земајте доволна количина калциум и витамин Д, или со еден збор кажано: Инвестирајте во младоста, ...

ПОВЕЌЕ
Free mockups