ДОМА / Tag Archives: Македонија

Tag Archives: Македонија

Македонската фудбалска репрезентација ќе добие нов селектор

Во четврток Македонската фудбалска ќе добие нов селектор. Претседателот на ФФМ Илчо Ѓорѓиоски, заедно со работната група, ќе ја презентира листата на петмината потенцијални кандидати за наследник на Бошко Ѓуровски, пред уставниот одбор. На листата се наоѓат српските стручнаци Милован Раевец и Љубинко Друловиќ, Словенецот Славиша Стојановиќ, Италјанецот Џанфанко и ...

ПОВЕЌЕ

Со договор потврдена полициска соработка помеѓу Македонија и Словенија

Министерката за внатрешни работи на Македонија, Гордана Јанкулоска и нејзината колешка од Словенија, Весна Гјеркеш Жнидар потпишаа договор за полициска соработка меѓу двете земји. Ова беше остварено на вчерашната билатерална средба, а од МВР соопштуваат дека со овој договор двете Министерства за внатрешни работи дополнително ја зацврстуваат соработката во однос ...

ПОВЕЌЕ

Моќност на пасошите во светот: Со македонскиот слободно патувате во 101 земја

Алатката за рангирање на пасошите од сите земји во светот, ,,Индекс пасош”( „Passport Index“) го објави истражувањето посветено на моќноста на пасошите во светот. Моќноста, во ова истражување, била заснована врз безвизниот режим, односно пасошот на одредена земја добива на вредност и оцена според бројот на земји за кои не ...

ПОВЕЌЕ
Free mockups