ДОМА / Tag Archives: истражување

Tag Archives: истражување

Средношколците од Виница и Тетово денес креираа и истражуваа

СОУ “Ванчо Прќе“ од Виница и ОСМУ “Никола Штејн“ од Тетово во заеднички УСАИД проект за меѓуетничка интеграција Средношколците во Виница денес беа домаќини на своите врсници од средното медицинско училиште во Тетово, со научни и театарски активности ги “кршеа“ јазичните , религиозните, политичките бариери. Комбинирани во мешан состав, во ...

ПОВЕЌЕ

Според среќата Македонија е на 93-то место од 158 земји

Нивото на среќата е многу важен критериум за успешно функционирање на една земја – ова беше потенцирано во извештајот за среќа на светско ниво објавен од Sustainable Development Solutions Network. Oчекуваниот животен век, бруто домашниот производ по глава на жител и општествените услови се главните фактори кои придонеле за креирање ...

ПОВЕЌЕ
Free mockups