ДОМА / Tag Archives: електронски

Tag Archives: електронски

Ин-витро барањата ќе се поднесуваат по електронски пат

Од понеделник, 20 април, ќе биде достапна новата усуга за електронско поднесување на барања за биомедицинско потпомогнато оплодување, ин-витро. Фондот за здравствено осигурување на Македонија објави дека барањата ќе може да ги поднесуваат само матичните гинеколози, кои ќе можат да се логираат на сајтот на ФЗОМ. Директорот на ФЗОМ, Сашо ...

ПОВЕЌЕ

Министерството за здравство ја воведе електронската мајчина книшка

Електронската мајчина книшка веќе официјално е достапна и ја пополнуваат сите матични гинеколози во државава. Министерот за здравство Никола Тодоров најави дека податоците од книшката ќе може да ги користи матичниот гинеколог, но и сите гинеколози во породилиштата во Македонија, а прво време, истата ќе функционира заедно со хартиената, подоцна ...

ПОВЕЌЕ
Free mockups