ДОМА / Tag Archives: Виница

Tag Archives: Виница

Средношколците од Виница и Тетово денес креираа и истражуваа

СОУ “Ванчо Прќе“ од Виница и ОСМУ “Никола Штејн“ од Тетово во заеднички УСАИД проект за меѓуетничка интеграција Средношколците во Виница денес беа домаќини на своите врсници од средното медицинско училиште во Тетово, со научни и театарски активности ги “кршеа“ јазичните , религиозните, политичките бариери. Комбинирани во мешан состав, во ...

ПОВЕЌЕ

Едукативно предавање во Виница

7 % од населението во Македонија е заболено од остеопороза . Најмладите пациенти се под триесет години, а подеднакво страдаат и мажите и жените. “Водете здрав живот; практикувајте секојдневна физичка активност, изложувајте се на сонце, земајте доволна количина калциум и витамин Д, или со еден збор кажано: Инвестирајте во младоста, ...

ПОВЕЌЕ
Free mockups