ДОМА / Tag Archives: авторско право

Tag Archives: авторско право

Одбележување на Светскиот ден на книгата и авторското право

Денес се одбележува Светскиот ден на книгата и авторското право. УНЕСКО за првпат во 1995 година одлучи 23 април да им го посвети на книгите и авторите, поттикнувајќи ги сите, особено младите луѓе, да уживаат во пишаниот збор. Симболичен ден е денот 23-ти април затоа што на овој ден починале ...

ПОВЕЌЕ
Free mockups