ДОМА / Топ (page 5)

Топ

НОВ СЛУЧАЈ НА ХИВ ПОЗИТИВЕН ВО ВИНИЦА

Младо момче, студент на возраст од 21 година е новиот  регистриран случај на  ХИВ позитивен во Виница. Заболениот тестовите ги направил во Скопје, а од Центарот за јавно здравје засега не го откриваат начинот на инфицирање. Ова е трет случај на ХИВ позитивен во Виница од 1991 година наваму, претходните ...

ПОВЕЌЕ

Token – Биометриски прстен кој ќе олесни вашиот живот

Token е биометриски паметен прстен е гаџет, производ на компанијата Tokenize со кој слободно може да одите на пливање, со негова помош можете да плаќате јавен превоз како со картичка, да отклучувате врати, да го стартувате автомобилот, да се логирате на компјутер и слично. Иако многу работи денес може да ...

ПОВЕЌЕ

Galaxy Note 8 доаѓа со поголем Infinity Display и скенер за отпечатоци

Заштитните маски кои се појавија за Galaxy Note 8 го покажуваат изгледот на уредот и интересните промени со кои доаѓа..   MobileFun пред некој ден ја започна претпродажбата на маски за Galaxy Note 8. Бидејќи големите произведувачи и продавници први добиваат поглед кон изгледот на новите уреди, со цел да ...

ПОВЕЌЕ

Напукнатиот канал им ги наполни со вода домовите на жителите на ул. „Ќиро Ќикенски“ во Кочани

Напукнатиот канал на Хидросистемот „Брегалница“ им ги наполни со вода домовите , подрумите и гаражите на жителите на улицата „Киро Кикенски“ во населбата „Шатровиќ“ во Кочани. Водата која што непрекинато тече им навлезе во домовите на луѓето кои пак се жалат за ситуацијата која што со години им создава проблем ...

ПОВЕЌЕ

Второ пријавување од првиот уписен рок во средните училишта

Заврши и второто пријавување од првиот уписен рок во средните училишта. Во Кочани годинава има за 30 помалку завршени деветооделенци од ланската година или вкупно 320.  Во  СОУ „Ѓошо Викентиев“ во   второто пријавување се пријавиле  четири  нови ученици. -Во нашето училиште во второто пријавувње се пријавија 4 нови ученици. Еден ...

ПОВЕЌЕ

Маж падна од мостот на Брегалница во Штип

Попладнево машко лице  е пронајдено и извадено од водите на река  Брегалница во Штип, кај детската градинка „Астибо“.  Од неофицијални информации лицето е на возраст од околу 30 години, сеуште не е утврдено дали лицето се фрлило од мостот или е несреќен случај. Излезени се екипи на Секторот за внатрешни ...

ПОВЕЌЕ

Општина Штип продава 13 градежни парцели

Општина Штип на 22 јуни го објави првиот оглас годинава за за оттуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање. Предмет на јавното надддавање се 13 локации или парцели со различна намена. Осум парцели се наменети за изградба на згради, 2 за деловни објекти, ...

ПОВЕЌЕ

Вратеовски: Се фокусиравме на квалитет, а не на квантитет во театарските претстави

Лично сум задоволен од сработеното во Центарот за култура во Штип во периодот на моето директорување, факт е дека бројот на театарски проекти не е голем, но свесно се фокусиравме на квалитет, а не на квантитет на театарски претстави. Тоа го потвруваат и престижните награди, како оние на Фестивалот “Војдан ...

ПОВЕЌЕ

Змија ги преплаши жителите на населбата „Сиви дом“ во Кочани

Топлото време ги раздвижи змиите. Не само што ги има во ливадите и шумите, нивното присуство е забележано и во градовите. Жителите на населбата „Сиви дом“ во Кочани фатиле  змија долга околу 2 метра а познавачите велат дека најверојатно не е отровница, но децата биле преплашени бидејќи таа „се прошетала“ ...

ПОВЕЌЕ

Обележани планинарските патеки низ Осоговијата

Клубот за планинарски спортови “Москито“ од Кочани ја заврши акцијата за маркирање на планинарските патеки низ осоговијата како и  до двата највисоки врва Руен (2252) и Царев Врв (Султан Тепе- 2085). Маркирањето на патеките и обновувањето на старите патокази ќе  им овозможуваат полесно снаоѓање на планинарите и на рекреативците кои ...

ПОВЕЌЕ
Free mockups