ДОМА / Топ (page 3)

Топ

Рудник Саса ќе продолжи да инвестира во младите

Продлабочување на соработката и силното партнерство помеѓу рудникот „Саса“ и локалната самоуправа беше една од главните теми за кои денес разговараа генералниот директор на Рудник Саса, Неил Роберт Стевенсон и градоначалничката на Македонска Каменица, Соња Стаменковска. На средбата беше потенцирано дека рудникот преку инвестиции во повеќе области меѓу кои и ...

ПОВЕЌЕ

Во тек изготвување стратегија за одржливо управување со шумите во регионот Берово-Пехчево

Во Берово се одржа првата работилница од проектот „Регионален план за управување со шумите како можност за одржливо управување со шумите во горниот дел на река Брегалница“. Проектот е дел од активностите на Програмата за зачувување на природата во Македонија- фаза 2 како проект на Швајцарската агенција за развој и ...

ПОВЕЌЕ

Како се славеше Св.Архангел Михаил во с.Драмче

Погледнете ја нашата видео репортажа за црквата Св.Архангел Михаил, која се наоѓа во с.Драмче, Делчево, место каде секоја година на 21 ноември се случува традиционалниот народен собор.

ПОВЕЌЕ

Бактерија стафилокока виновна за труењето на осуммината лица од Делчево

Труењето кое пред една недела им се случи на 6 ученици и двајца вработени во делчевската деветолетка Ванчо Прке е резултат на присуството на бактерија од родот на стафилококи. Ова го покажа изготвената анализа откако веднаш по труењето вработените во епидемиолошко одделение при делчевскиот здравствен дом до Центарот за јавно ...

ПОВЕЌЕ

Завршна прес-конференција од проектот „Јас сакам да се вратам“

ПОВЕЌЕ

Бендот „Replay “ со нов спот за макфестовската „Ти си мојот сон“

ПОВЕЌЕ

Одржана првата редовна седница на делчевскиот совет

Поради недобивање места во управните и надзорните одбори во ЈПКД Брегалница и делчевските училишта, дел од советничката група на ВМРО ДПМНЕ по однос на точките во кои беа разрешени и назначени нови членови во горе споменатите институции не учествуваа во работата на Советот на одржаната прва редовна седница. За претседателот ...

ПОВЕЌЕ

Се гради првиот христијански храм во делчевски Стамер

ПОВЕЌЕ

Симулациска вежба за евакуација од пожар во општина Делчево

Со цел да се види степенот на подготвеност на локалната самоуправа во Делчево во случај на појава на пожар во општинската зграда денес се реализираше симулациска вежба за евакуација при појава на пожар. Во акцијата освен вработените во општина Делчево активно учество зедоа и екипи на ТППЕ Делчево, медицински тим ...

ПОВЕЌЕ

Стабилна состојбата на затруените ученици од Делчево

Стабилна состојбата на 6 ученици и двајцата возрасни лица кои во текот на вчерашниот ден се затруја со храна во делчевска сендвичара. Според информациите од епидемиолошкото одделение при ЈЗУ Здравствен дом „Гоце Делчев“ затруените лица најпрвин се пожалиле на болки во стомакот пропратени со гадење и повраќање, а потоа биле ...

ПОВЕЌЕ
Free mockups