ДОМА / Најнови вести (page 567)

Најнови вести

Во завршна фаза поставувањето на нова канализациона мрежа, атмосферска и водоводна линија на улицата ,,Христијан Карпош”

Согласно програмата на ЈП ,,Исар” и градоначалникот на Штип, прим. м-р Илчо Захариев, во завршна фаза е поставувањето на нова канализациона мрежа, атмосферска и водоводна линија на улицата ,,Христијан Карпош” во должина од 400 метри. Новинар: Габриела Клетничка Сподели:

ПОВЕЌЕ

Најава за изградба на нова автобуска станица во Берово

Ќе добие ли Oпштина Берово наскоро нова автобуска станица? Имено, доколку општината го измени новиот генерален урбанистички план и во скоро време се најде инвеститор, на десниот дел на кејот на реката Брегалница во централното градско подрачје ќе се одпочне со резирање на проектот за изградба на новата автобуска станица, ...

ПОВЕЌЕ

Груевски: Работниците од пропаднатите фирми по намалена стапка ќе може да ги платат придонесите

На денешниот народен собир на ВМРО ДПМНЕ во Прилеп, премиерот Груевски го истакна она што владеачката партија го направи за работниците, поточно за обезбедената загарантирана со закон минимална плата. Порачувајќи дека треба да се следат политичарите по тоа што го создаваат за народот за подобро секојдневие на сите, најави нови ...

ПОВЕЌЕ

Отворен современ Грин – центар за опити

Во близина на Свети Николе е отворен единствен Грин – Тренинг центар кој ќе служи за промоција и презентација, а воедно и место за практична настава за македонските одгледувачи, студенти и ученици од земјоделското образование и други кои се вклучени во оранжериското производство. – Покрај економскиот, центарот ќе има и ...

ПОВЕЌЕ

Продавачите незадоволни од пазарот

Денешниот пазар во Штип, единствениот пазар во петок во Источниот регион со помала посетеност. Продавачите се’ почесто незадоволни поради зголемување на резервацијата и баждерот на пазарот – за 2 метра 1000 денари, а за баждерот продавачите плаќаат 300 денари. Иако продавачите се незадоволни, граѓаните сепак доаѓаат на пазарот да ги ...

ПОВЕЌЕ

Успешен бизнис преку самовработување

Владините мерки за самовработување со цел намалување на бројот на невработените во државата даваат резултати. Најмногу резултати дава мерката преку која се основаат нови мали претпријатија со самовработување преку грант, велат експертите. Најчесто средствата што ги земаат за самовработување ги искористуваат за отворање на сопствени бизниси претежно од областа на ...

ПОВЕЌЕ

Стресот е причина за голем број болести

Егзистенционалните проблеми предизвикуваат секојдневни стресни состојби кај голем број од нас. Стресот е состојба која не боли, но доколку постојано се акумулира може да допринесе до појава на дисбаланс во организмот, а со тоа до голем број заболувања, предупредуваат специјалисти. Според невропсихијатарот, проф.д-р Методи Чепреганов целата симптомолигија ја играат хормоните ...

ПОВЕЌЕ

Mеѓународен турнир во фудбал во организација на aкадемијата ,,Постолов-Пандев”

Денеска на стадионот во Суитлак се одржа меѓународен турнир во фудбал во организација на aкадемијата ,,Постолов-Пандев”. Ова е втор меѓународен турнир или ,,Синалко куп 2015″ кој започна денес, а ќе трае до 19-ти Април. На овој турнир учество заедоа 1200 млади натпреварувачи од цела Македонија. Борче Постолов- oрганизаторот изјави дека ...

ПОВЕЌЕ

Во Штип одржана селекција за новата паралелка во фудбал во учебната 2015/2016 година

Денес во Штип се одржа селекција за новата паралелка во фудбал во новата учебна 2015/2016 година. Со воведувањето на спортската академија во средните училишта, од страна на Mинистерството за образование и наука и Aгенцијата за млади и спорт, денес на Градскиот стадион во Штип се изврши селекција во фудбал за ...

ПОВЕЌЕ

Известување за дислоцирање на објекти во Штип поради хортикултурното уредување

Граѓаните кои имаат објекти за чување на живина и стока на потегот од населбата Баби до Дузлачки рид , конкретно улицата ,,Струмичка” истите да ги дислоцираат , бидејќи во спортивно од идната недела општината ќе превземе мерки за уривање и отстранување на живината од овие локации. ” Доколку ова не ...

ПОВЕЌЕ
Free mockups