ДОМА / Најнови вести / Источен регион / Штипската клиничка болница се опреми со неврохируршки микроскоп

Штипската клиничка болница се опреми со неврохируршки микроскоп

Штипската Клиничка болница набави неврохируршки микроскоп, апарат кој во голема мера ќе ги олесни неврохируршките зафати. Се работи за донација од Универзитетска клиника за неврохирургија од Цирих, Швајцарија.

Невохируршкиот микроскоп е единствен од ваков тип во државата и е од реномираниот бренд Лајка. Штипската болница го доби како грант од клиниката за неврохирургија во Цирих, проект кој несебично го помогнаа професор Оливер Божинов од швајцарската клиника, кој е со штипско потекло и неврохирург Михаил Лазаров кој неколку месеци беше на едукација во клиниката во Цирих.

Сподели:

Објавено од Славица Величковска

ПОВЕЌЕ

Извесен надоместот за околу 3000 стечајци, износот ќе се утври неделава

Последно пребројување на стечајците се врши деновиве, државата има средства за месечен надомест за околу ...

Free mockups