ДОМА / Најнови вести / ПРОДОЛЖУВАААТ БОРБИТЕ ВО ИРАЧКИОТ ГРАД МОСУЛ

ПРОДОЛЖУВАААТ БОРБИТЕ ВО ИРАЧКИОТ ГРАД МОСУЛ

Ирачките сили продолжуваат да се борат против милитантите на Исламската држава во некои делови од Мосул, еден ден откако премиерот Хаидер ал Абади го посети градот и упати честитки кон војската за големата победа која ја оствариле.

Ирачката национална телевизија јави дека се одвиваат борби во стариот дел на Мосул на западниот брег на реката Тигар. Генералот Хаидер Фахил изјави дека процесот за расчистување на градот од експлозиви и разни други направи ќе продложи уште некое време. Милитантите ја презедоа контролата врз Мосул во 2014 година.

Сподели:

Објавено од Канал Плус ТВ

Канал Плус ТВ

ПОВЕЌЕ

Извесен надоместот за околу 3000 стечајци, износот ќе се утври неделава

Последно пребројување на стечајците се врши деновиве, државата има средства за месечен надомест за околу ...

Free mockups