ДОМА / МАГАЗИН / Живот / Не е неверството: Причинителот за уништување врска или брак

Не е неверството: Причинителот за уништување врска или брак

Не се ниту караниците, ниту некомпатибилноста, она што најмногу ги уништува секоја врска или брак, туку нешто навидум безопасни, кое делува полека но сигурно.Тоа е гледањето на телевизија. Вие и вашиот партнер доживувате различни работи во текот на денот, разни стресни и убави искуства.
Кога ќе се вратите дома, ” ајде да ми раскажеш каков ден си имал/имала ” звучи како: ајде заедно да одиме преку она што те нервирало или фрустрирало во текот на денот. Но, наместо тоа, вие седите и гледате нешто на телевизија или на интернет. Ова создава илузија дека правите нешто заедно, но тоа не е така. Можеби седите заедно, но гледате ТВ сами.Дури и да не сте целосно присутни во моментот. Следниот ден, времето кое го поминувате заедно се намалува.
,,Ајде брзо да вечераме за да ја гледавме серијата што е можно поскоро.”
Звучи како заедничка активност, но тоа е токму спротивното. Наскоро се губи поврзаноста помеѓу две лица. Жртвувате разговор за време на вечерата во замена за молк пред екранот.Со тек на време ќе се појави и прашањето зошто се чувствувате дека вие и партнерот сте отуѓени, изолирани еден од друг.На врската треба да се работи, а комуникацијата и разбирањето се едни од клучните работи во секоја врска или брак.
Направете го тоа сега, пред да се доведете до тоа да еден на друг станете само цимери, странци.

Објавено од ХДТВ Канал Плус Телевизија

ПОВЕЌЕ

Намалување на ризикот од болести преку вежби: Колку минути се потребни за да го подобрите Вашето здравје?

Заблуда е дека доколку помалку вежбате во континуитет нема да имате никакви предности во одржување ...

Free mockups