ДОМА / Најнови вести / Источен регион / Второ издание на Библио арт

Второ издание на Библио арт

Од денес во националната установа библиотека “Гоце Делчев” во Штип почнува бесплатната летна школа “Библио арт”. Ова е второ издание на летната школа, годинава се реализира со поддршка на Министерството за култура, вклучени се педесет кандидати за кои библиотеката и останатите општински институции подготвуваат богата агенда на настани и предавања. “Библио арт” е дел од ШКЛ, локалната самоуправа целосно го поддржува овој проект кој освен едукативна има и забавна димензија, интересот за учество на бесплатната летна школа годинава е поголем од лани.

Освен предавање за уметности, бесплатната летна школа нуди предавања за детските права и запознавање со музичките инструменти и пеењето кои се практукуваат во традиционалното македонско музицирање.

Објавено од Славица Величковска

ПОВЕЌЕ

Делчево денес се збогува со тричленото семејство кое вчера ги изгуби животите во тешката сообраќајна несреќа

Делчевчани не можат да ја сокријат тагата по трагичната загуба за Делчево која се случи ...

Free mockups