ДОМА / МАГАЗИН / Здравје / Вашиот душек има потреба од внимание, барем еднаш месечно
Young family resting together in parent's bed

Вашиот душек има потреба од внимание, барем еднаш месечно

Добар и квалитетен сон е како свет обред  на крајот од напорниот ден. За жал, вашите душеци се свето место  за инсектите кои предизвикуваат алергии и може да ви го спречат  сонот кога ви е најпотребен.

За овој проблем има решение, што ќе ви одземе само пет минути, еднаш месечно. Покрај тоа, ќе ви биде потребна и вашата правосмукалка.

Станува збор  за всисување на  душекот, а обидете се  цело време цврсто да ја притискате неговата површина, за подобри резултати. Употребете го краткиот продолжеток за ивици и проширени делови.

Зошто ова помага?

Прашински грини се микроскопски суштества, кои повеќе од се е сакаат да останат на топли места, како што е вашата постелнина. Затоа, освен  редовно перење, всисувањето е  најдобра одбрана од нив, кое  може значително да ги намали симптомите на алергии.

Сподели:

Објавено од Каролина Михајловска

Каролина Михајловска

ПОВЕЌЕ

Намалување на ризикот од болести преку вежби: Колку минути се потребни за да го подобрите Вашето здравје?

Заблуда е дека доколку помалку вежбате во континуитет нема да имате никакви предности во одржување ...

Free mockups